Wat zijn de meest gesproken talen ter wereld?

Er zijn wereldwijd veel talen. In totaal spreken 109 miljoen mensen Punjabi. 122 miljoen mensen spreken Japans, 144 miljoen mensen spreken Russisch en 181 miljoen mensen spreken Bengaals. Dan zijn er 182 miljoen mensen die Portugees spreken en 206 miljoen mensen die Arabisch spreken. Er zijn 240 miljoen mensen die Hindoestani spreken en 328 miljoen mensen die Engels spreken. Engels wordt gezien als de taal die het meest wordt gesproken wereldwijd. In veel landen wordt het ook als tweede taal aangeleerd. Engels staat in veel top tien lijsten bovenaan als meest gesproken taal.

Spaans is een taal die wordt gesproken door 329 miljoen mensen en Mandarijn door 845 miljoen mensen. Deze taal staat ook wel bekend als Chinees. Voor veel mensen is het een moedertaal. Er zijn weinig mensen die een cursus volgen om deze taal te spreken.

Omdat er wereldwijd zoveel talen zijn, kan het nuttig zijn om jezelf een tweede taal eigen te maken. Het advies is dan om Engels te leren. Engels wordt zo goed als in alle landen gesproken en er zijn altijd wel mensen die zich deze taal ook eigen hebben gemaakt. Op veel scholen wordt Engels ook als eerste taal aangeboden. Engels is een taal welke zo belangrijk is, dat het aan te raden is om het kinderen al jong aan te leren. Kinderen leren als zij jong zijn eenvoudig en onthouden makkelijker ook spelenderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>